Mollenbestrijding in gemeente Peel en Maas
Mollenbestrijder.
Professioneel mollenbestrijder ons vak, voor particulieren kunnen we een praktische snelcursus opstarten. Binnen een half uur hebt uw de kneepjes onder de knie. Uw hoeft ons daarna niet meer te bellen, omdat de kennis bij uw is. Natuurlijk blijven we ondersteunen als het nodig is.

Mollenbestrijding is dat nodig?
Is mollenbestrijding nodig? Wel willen we adviseren om samen met ons te bekijken of het echt nodig is. Wij zijn geen mollenbestrijders in de zin van fantoom bestrijding. Wij maken eerst samen met uw, een plaagdier risico inventarisatie. Preventieve maatregelen zijn beter dan bestrijden.
Welke middelen werken niet?
Gebruikt uw geluidpiepers tegen de mollen, onze raad is bespaar uw het geld deze werken afdoende. Hetzelfde geld voor carbid en andere stoffen welke in het milieu worden opgenomen en uiteindelijk via cyclus bij ons terug komt. Soms horen we dat een Mauki goede resultaten levert. Mauki is verboden in Nederland. Mauki brengt schadelijke stoffen in het milieu.

Leefwijze mollen
De mollen leven hoofdzakelijk solidair, alleen in de paartijd komen de mollen natuurlijk wel samen. Een mol maakt ovale tunnels, deze kronkelen door de grond. Ook veranderd de mol vaak van diepte. Heeft de mol een hoofdtunnel naar uw tuin, dan kun je ze terug verwachten. Een hoofdtunnel kan jaren open blijven, dus deze kunnen door de volgende generaties gebruikt worden. Een mol kan ook prima onder een wegdek doorgraven, dit wordt vaak niet verwacht. Zodra langere tijd droogte is, gaat de mol het voedsel dieper zoeken.
Wat mollen aantrekt.
Dus als je in de zomer sproeit lok je ook tegelijk mollen, Zodra een mol een tunnel graaft komt deze geregeld terug om te oogsten. Regenwormen, engerlingen, emelten zijn het hoofdvoedsel van de mol. Mollen zijn niet erg kieskeurig over de grond die ze betreden.
Mollen onder bestrating?
Soms zitten mollen ook onder uw bestrating, dat wil dan zeggen dat er voedsel aanwezig is, meestal regenwormen. Als de bestrating niet goed aansluit komt er van bovenaf voedselrijk zand en vocht, waarin de regenwormen heel goed gedijen. Wij kunnen uw hiervoor adviseren, of bestrijden als het nodig is.
Wij werken ook samen met www.constantplaagdierpreventie.nl